Vårens program

Programmet för våren 2022 är nu publicerat under menyrubriken Hänt sen sist -Vårens program 2022. Direktlänk till sidan finns också här: https://www.skarasf.se/varens-program-2022/

Ta chansen och lär dig mer om såväl DNA-test, emigrantforskning och att tyda gammal handstil!

Arkivens dag

Nu på lördag mellan klockan 10 och 14 finns Skara släktforskarföreningen på Stifts- & landsbibliotek (Gamla biblioteket) i Skara under Arkivens dag.

Kom gärna förbi och prata släktforskning med oss!

Besök vid Norra Vings kyrka

I torsdags, 22 september, samlades ett 20-tal medlemmar och andra intresserade vid Norra Vings kyrka. Vi leddes i guidningen på kyrkogården av Linda Florin som berättade om kyrkogården, gravskick och om kända personer i Axvall med närområde som är begravda på kyrkogården.

Därefter samlades vi inne i kyrkan där Jonatan Ryman berättade om kyrkan och dess historia och även kort nämnde de personer som bidragit till byggnationen och renoveringar av kyrkan.

Efteråt samlades det för den medhavda fikakorgen i församlingshemmet.

Mer information om kyrkan finns att läsa här: https://www.svenskakyrkan.se/skara/norra-vings-kyrka

Sockenbesök onsdag 22 september

Kom ihåg att ta med din fikakorg och åka till Norra Vings kyrka onsdag 22 september! Vi träffas klockan 18.30.

Vi får höra om Norra Wings kyrka av Jonatan Ryman. Linda Florin kommer att berätta om kyrkogården, vad som gäller runt begravningar, gravrätt, gravvård och liknande.

Norra Vings kyrka. Foto: wikipedia; https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Norra_Vings_kyrka_Sweden_03.jpg

Tipspromenad i Fornbyn 26 maj

Vi hoppas nu att de flesta av oss fått, åtminstone sin första spruta så att vi kan ses utomhus för en stunds samvaro.
Onsdagen den 26 maj klockan 18.00 – 19.45 träffas vi i Fornbyn.
Vi går först en tipspromenad med diverse släktforskar- eller Skara frågor. Därefter fikar vi tillsammans, men med avstånd, på vad var och en har i sin egen medhavda fikakorg. Vi får då också de rätta svaren och någon kanske också får ett pris.

Hoppas att vi får fint väder och att det blir många som tar tillfället i akt, efter denna långa tid då vi alla suttit hemma.
Styrelsen