Höstens program 2021

Onsdagen den 22 september kl 18:30                                                       

Träffas vi vid Norra Wings kyrka för årets Sockenbesök. Vi får höra om Norra Wings kyrka av Jonatan Ryman och Linda Florin kommer att berätta om kyrkogården, vad som gäller runt begravningar, gravrätt, gravvård och liknande.
Ta med egen kaffekorg så fikar vi tillsammans

Torsdagen den 14 oktober kl 18:30

Träffas vi i Studiefrämjandets lokal gamla fraktgodsmagasinet på Vallgatan 37 för att höra Stig Karlsson berätta om Anders Eriksson Hästehuvud – en krigare och Storgodsägare från Skara.
Kaffeservering

Lördagen den 13 november

Träffas vi på Stiftsbiblioteket i Skara för att deltaga i Arkivens dag – med tema Röster i arkiven. Biblioteket är öppet kl 10.00 -14.00.
Arkivarie Alexandra Tengelin Nyström kommer att berätta vad det finns för arkiv och handlingar på Stiftsbiblioteket. Släktforskarföreningen kommer att hjälpa till med forskning till allmänheten.

Lördagen den 15 januari 2022

är det Släktforskningen dag. Vi samarbetar denna dag med Stiftsbiblioteket. Det kommer att vara öppet kl 10.00 – 15.00. Dagens tema är – släktplatser.

Föredrag kommer under dagen att hållas med hänvisning till dagens tema. Släktforskarföreningen kommer att finnas där hela dagen för hjälp med forskning till allmänheten. Vi återkommer med tidpunkter och ämne för föredragen.

 Nya och gamla medlemmar hälsas välkomna!

Observera! Dessa program kommer att genomföras om inte Coronarestriktionerna sätter stopp för oss.
Programbladet som PDF-fil finns här: Länk