Kyrkobesök Synnerby

På tisdagskvällen möttes ett drygt 20-tal av föreningens medlemmar vid Synnerby kyrka. Kyrkan är sedan några år tillbaka stängd för allmänheten på grund av sättningsskador. Dessutom tränger fukt upp underifrån vilket lett till mögelskador.

Detta var således ett ypperligt tillfälle att komma in och titta i kyrkan. Under det korta besöket fick vi berättat för oss om den nuvarande kyrkan, byggd i början av 1900-talet, och även kort om den tidigare kyrkan som revs för att ge plats åt den nuvarande.

I solnedgångsljus och ljumma vindar tog vi också en tur på kyrkogården, där vi tittade på gravstenar och även den runsten som står på kyrkogården och som tidigare var inmurad i väggen.

Efter vår guidning for vi vidare till fornstugan för att inta våra medhavda fika och samtidigt lyssna på representanter från hembygdsföreningen som berättade om bygden.